Advies | Modellering | Visualisatie | Projectbegeleiding

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?


P2-Engineering als verlengstuk van uw bedrijf

Onze dienstverlening strekt zich uit van het verlenen van advies, het leiden van projecten tot en met het uitvoeren van ontwerp, productontwikkeling en productievoorbereiding. Wij zijn erop gericht u waar nodig te ontzorgen.

We nemen werk uit handen, als u geen expertise in huis heeft of tijdelijk over te weinig capaciteit beschikt.


ArchiDome is een partner voor particulieren, woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars, ontwerpers en uitvoerende partijen.

Het team van ArchiDome is internationaal samengesteld, waardoor we tegen zeer scherpe tarieven onze werkzaamheden kunnen aanbieden. Alle modelleurs zijn Autodesk gecertificeerd en gespecialiseerd in Building Information Modelling (BIM) volgens de Nederlandse methodes en standaarden.


3D BIM-modellering en bouwkundig tekenwerk


ArchiDome verzorgt CAD-tekenwerk voor onder andere architecten, adviseurs, projectontwikkelaars en aannemers. Wij modelleren nieuwbouw- en renovatieprojecten in 3D.

Ook werken we tekeningen uit naar virtuele 3D weergaves en informatiemodellen. Deze modellen bevatten behalve de geometrische specificaties van het bouwwerk informatie over bijvoorbeeld bouwelementen, materiaaleigenschappen en leveranciers.

Omdat in een 3D model verschillende aspecten of disciplines samenkomen, kunnen we nagaan of die gecombineerd geen problemen opleveren. Dit voorkomt fouten tijdens de bouw. Voor de verschillende bouwfases genereren we uit het model de benodigde plattegronden, doorsnedes en gevelaanzichten. Afhankelijk wat er benodigd is, voegen we verschillende parameters toe aan het model. Denk bijvoorbeeld aan NLSFB-codering. Ook levert het model oppervlaktes conform NEN 2580 op.


Ufkes bouwt op ArchiDome

Bouwvoorbereiding


ArchiDome kan op basis van het BIM-model kostenramingen en STABU-bestekken opstellen en bouwbesluittoetsen in combinatie met een EPG uitvoeren.


Coördinatie


Wij adviseren over het verduurzamen van bouwobjecten, zijn ervaren in BIM-coördinatie, voeren regie en houden toezicht op de uitvoering van projecten. Desgewenst coördineren we de inbreng van externe adviseurs, zoals constructeurs, installatieadviseurs of bouwfysisch specialisten.


Synergy Armenia

Referentie project House in Armenie

Visualiseren in 3D


ArchiDome is expert in het visualiseren van 3D renderingen met behulp van Autodesk 3ds Max. Gekoppeld aan een BIM-model leveren deze virtuele weergaven voor projectmedewerkers en opdrachtgevers veel inzicht in het ontwerp of object op. Vóór de realisatie is hiermee al te bekijken hoe bijvoorbeeld het uiterlijk en de technische inrichting van een gebouw eruit komen te zien, hoe de ruimtes worden ervaren en of het gebouw in zijn omgeving past.

3D visualisaties kunnen vanuit verschillende perspectieven en op ieder gewenst detailleringsniveau worden bekeken. Met behulp van een 3D weergave kan ArchiDome het bouwproces simuleren. Een groot voordeel hiervan is dat eventuele fouten al voor de bouw aan het licht komen.

Met de opdrachtgever kan in een vroeg stadium en tot op het kleinste detailniveau worden afgestemd of het bouwobject aan zijn specificaties en wensen voldoet. Dit voorkomt improvisaties tijdens de bouw en aanpassingen achteraf. Het bouwproces wordt hierdoor veel efficiënter en sneller.


Websites en brochures


3D modellen en visualisaties brengen we eventueel samen op een extranet voor belanghebbende partijen in de bouwkolom – zodat de modellen overal in de cloud toegankelijk zijn.

Ook ontwikkelt ArchiDome met behulp van realistische renderingen en artist impressions websites en brochures voor projectontwikkelaars en makelaars. Hiermee presenteren zij nieuwbouwprojecten of laten ze bijvoorbeeld aan potentële kopers de meerwerkopties zien.

icn group werktuigbouw

ArchiDome

P2-Engineering is onderdeel van ICN Group, een aantal toon­aangevende bedrijven die zich richten op organisaties die actief zijn in architec­tuur, bouwkunde, werk­tuig­bouw, infra­structuur en ICT.

P2-Engineering

Europalaan 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch

+31 73 750 6 750
info@P2-engineering.com

© 2024 P2-engineering - People Planet first